За още информация:
МУЗЕИ
ЦЪРКВИ И МАНАСТИРИ
ПРАЗНИЦИ
ПРИРОДА
ЕКОПЪТЕКА БЯЛА РЕКА
ХИЖА РАЙ И ВРЪХ БОТЕВ
КОННИ ТУРОВЕ
ЗАНАЯТИ
ГАЛЕРИЯ
 
 
Фокус
  Не пропускай!
Калофер предлага пълна възможност за неповторими преживявания сред природата с разходка по Екопътека Бяла река или с яздене на кон през Национален парк Централен Балкан. Посетете линка за да научете повече.
 
 
Какво можем да правим и какво трябва да видим?

Калофер е уникален планински град, белязан с архитектурата на Възраждането, забележителния мемориален комплекс, посветен на националния герой Христо Ботев и с прекрасната природа. Той е един от малкото български градове с многобройни действащи църкви, манастири и параклиси. Това е град със запазени традиции и неповторим местен дух, ясно изразени по време на уникалните празници през цялата година. Калофер е атрактивен и със съхранените занаяти, един от които - плетенето на Калоферска дантела, е достигнал до наши дни, благодарение на активните дантелиерки, творящи изящното изкуство и сега.

Посетителите тук могат да направят интересен тур, посветен на църквите и манастирите в и около града, да посетят едно от първите училища в България - училището на Даскал Ботьо Петков и да се докоснат до методите по който са учили децата преди 150 години, да пояздят кон или да походят пеш по някой от конните или пешеходни маршрути в Националния парк или да бъдат участници в някой от традиционните фестивали. Възможностите тук са безпределни. Погледнете линковете в ляво, за да прочетете още за тези чудесни възможности!
Уебдизайн и поддържане на сайта - admin@kalofer.com