За още информация:
МУЗЕИ
ЦЪРКВИ И МАНАСТИРИ
ПРАЗНИЦИ
ПРИРОДА
ЕКОПЪТЕКА БЯЛА РЕКА
ХИЖА РАЙ И ВРЪХ БОТЕВ
КОННИ ТУРОВЕ
ЗАНАЯТИ
ГАЛЕРИЯ
 
 
Фокус
 

Дивите цветя изобилстват през пролетта и лятото- от разходката в града до преход из Националния парк, посетителите могат да се насладят на прекрасните цветове и аромат на дивите цветя и билки.

 
 
 
Природа

Калоферци имат привилегията да живеят в едно от най-живописните градчета на България и са готови да споделят това удоволствие с всички избрали това място за почивка. Околностите на Калофер предоставят прекрасна възможност за отдих и наслада с  морето от зеленина и свеж планински въздух. Двете реки в землището на градчето – Тунджа и Бяла река предоставят идеална възможност за пикник  с прохладата си в знойното лято. За любителите на гъби и билки горските масиви и поляни около Калофер са истинско находище на приятни емоции. Ако пък харесвате разходка с колело или на кон, множеството живописни горски пътища  са същинско предизвикателство за вашата издръжливост.

От много години Калофер е спасение за хора тормозени от проблеми с дихателните пътища поради чистия си въздух и мекия микроклимът. Aко в тези няколко реда сте познали Вашето място, Заповядайте!

Уебдизайн и поддържане на сайта - admin@kalofer.com