Image descr

Илийковата къща - дух, традиция, уют и комфорт.
>> повече информация

Къщи за гости:
> БАРАТА
> Вила БЯЛА РЕКА
> Вила ЕДЕЛВАЙС
> Вила КАМЕЛИЯ
> Вила ЛОМАР
> Вила МАРКИЗА
> Вила МЕЧКАРЕВ
> Вила Наньо Мечкарев
> ГАНОВИ
> ГОЛОГАНОВИ
> ГОРСКИ ДАР
> ИЛИЙКОВАТА
> КАЛОФЕР
> КАТЕРИНА
> ПАНОРАМА
> ПЕТРОВИ
> При ЧОРБАДЖИЙКАТА
> ПРОЙНОВИ
> САНДЕВАТА ВОДЕНИЦА
> ТУРИСТИЧЕСКА СПАЛНЯ
> ЦУЦОВАТА къща
> ЧАРДАКА
 
Хотели:
> ГЕОРГИЕВИ
> КАРАДЖОВИ
> МАНИЯ
> РАЙСКИ КЪТ
> СТАРА ПЛАНИНА
 
Къмпинг / Хижа:
> бивак БЯЛА РЕКА
> бивак СВ. КИРИК
> хижа РАЙ
 
Ресторанти:
> ПАНОРАМА
> Под БОРА
 
Манастири:
> Малкото Манастирче

Добре дошли в хижа Рай!

Хижа Рай е разположена на прекрасно място в НП Централен Балкан. Прехода от Калофер е около 4-5 часа пеш и е изключително приятен и добре маркиран. Хижата се намира в подножието на прекрасното Райско пръскало, най - високото на Балканския полуостров - 124 м. От тук минава и маршрута за връх Ботев, най - високият връх в Стара планина - 2376 м. Целият маршрут, започващ от Калофер е изключително живописен и даващ възможност за наслада от чудните красоти на Националния парк.

Хижата се стопанисва от ТД "Хайдут", отворена е за посетители през цялата година. Разполага с 80 места на легла и 33 нара. Има столова с 90 места, външна и вътрешна тоалетна и външна баня. Предлага горски чай, напитки, кафе, супи, салати и скара.

Резервации се приемат и потвърждават след заплащане на капаро 80 % от стойността на нощувката, която е 18 лв./легло и 13 лв./нар. За членовете на БТС с карти облепени с марка има отстъпка от 1 лв. Натоварените уикенди и празнични дни се заплаща изцяло стойността на нощувките. Това може да стане по банков път след предварителна уговорка на посочените телефони. Несъгласуваното внасяне на средства по банковата сметка без предварителна договорка не гарантира запазване на места в хижата.

Банка ДСК ЕАД гр. Карлово, клон Калофер, за ТД "Хайдут" - Калофер IBAN:BG41 STSA 9300 0005 1958 36 и BIC:STSABGSF

Във връзка с натовареността през летния сезон и голямото търсене, за месеците юли и август резервации се потвърждават след пълно предплащане най-късно две седмици след тяхното съгласуване и вписване в резервационната книга.

При анулиране на резервация, цялата стойност на депозита остава като неустойка. С внасянето на капаро или цялата сума туристите потвърждават съгласието си с това правило. Носете с вас вносната бележка или платежно нареждане при настаняване в хижата.

В хижа Рай няма условия за приемане на домашни любимци!

ТД "Хайдут" стопанисва и Туристическа спалня "Тинтява" - Калофер.

Резервации се приемат всеки работен ден от 8 до 16 ч на: 0882 966 491 - счетоводител; 0882 966 494 - секретар;

Email: td.haidut.kalofer@gmail.com

обновено на 11.01.2019 г.

Уебдизайн и поддържане на сайта - admin@kalofer.com