Image descr

Илийковата къща - дух, традиция, уют и комфорт.
>> повече информация

Къщи за гости:
> БАРАТА
> Вила БЯЛА РЕКА
> Вила ЕДЕЛВАЙС
> Вила КАМЕЛИЯ
> Вила ЛОМАР
> Вила МАРКИЗА
> Вила МЕЧКАРЕВ
> Вила Наньо Мечкарев
> ГАНОВИ
> ГОЛОГАНОВИ
> ГОРСКИ ДАР
> ИЛИЙКОВАТА
> ЙОНКОВИ
> КАЛОФЕР
> КАТЕРИНА
> ПАНОРАМА
> ПЕТРОВИ
> При ЧОРБАДЖИЙКАТА
> ПРОЙНОВИ
> САНДЕВАТА ВОДЕНИЦА
> ТУРИСТИЧЕСКА СПАЛНЯ
> ЦУЦОВАТА къща
> ЧАРДАКА
 
Хотели:
> ГЕОРГИЕВИ
> КАРАДЖОВИ
> МАНИЯ
> РАЙСКИ КЪТ
> СТАРА ПЛАНИНА
 
Къмпинг / Хижа:
> бивак БЯЛА РЕКА
> бивак СВ. КИРИК
> хижа РАЙ
 
Ресторанти:
> ПАНОРАМА
> Под БОРА
 
Манастири:
> Малкото Манастирче
Добре дошли в Бивак Бяла река!

На около 8 км Северозападно от Калофер в м. „Бяла река” близо до Калоферски мъжки манастир на територията на Национален парк „Централен Балкан” се намира еко-пътека „Бяла река”. Пътеката е част от комплекс „Бяла река” включващ още бивак „Бяла река” и детски център за оцеляване сред природата „Джендема”.
Съоръжението е изградено и се подържа от Дирекцията на парка с цел популяризиране природното богатство на тази защитена територия. За целта са изградени 8 моста в най атрактивната част от ждрелото на реката  и са поставени 7 модула разказващи за дивият свят в парка. Това което ви очаква тук няма как да се разкаже затова най-добре е да планирате посещението си на това прекрасно място и да го видите с очите си.
При преминаване по трасето на пътеката трябва да знаете някои основни неща свързани с вашата безопасност и поведение в Национален парк „Централен Балкан”, за това преди да тръгнете прочетете внимателно табелите на входа на съоръжението.
В бивак „Бяла река” гостите могат да бивакуват под звездите, да се наслаждават на огъня и нощта и на барбекю през деня или да поплуват в студените кристални води на Бяла река. За вашите забавления предлагаме паркинг, лятно кино, детски кът и футбол. Мястото е и изходен пункт, от който можете да посетите намиращия се наблизо чудесен Калоферски мъжки манастир, прекрасната екопътека Бяла река или да направите незабравим преход в НП Централен Балкан до хижа Рай или връх Ботев. Елате и се насладете на най- доброто, което Калофер и региона ви предлагат!
Гарантираме Ви прекрасна почивка – в спокойната и тиха природа далеч от шума на града. Заповядайте!!!
До еко-пътеката се стига по черен планински път, който тръгва от северозападния край на Калофер и води към Калоферски мъжки манастир зад който на около 200 м е входа на Националния парк и на комплекс „Бяла река”.

За повече информация: centralbalkan.bg

За резервация тел:0884 832 894

обновено на 17.07.2018 г.

Уебдизайн и поддържане на сайта - admin@kalofer.com